google

Google

Thursday, October 23, 2008

BAGAIMANA HENDAK PERGI KE LADANG PAK TANI

Kalau sesiapa yg nak pergi ke kebun Pak Tani....
Saya ada ler snap gambo-gambo utk ke sana...
Ni kiranya korang dari Seremban la....
Kena cari pekan Rembau dulu...
Selepas korang lalui pekan Rembau...
Terus jer jalan ke arah Tampin/Alor Gajah...
Hinggalah ketemu signboard seprti di bawah ni....
Pastu ada simpang seperti dibawah ni....Masuk ikut simpang ni...
Dan teruskan perjalanan lebih kurang 5 minit.....
Korang akan jumpa Masjid...
Depan sikit dari masjid tu jumpa ler signboard ni:-

Kat signborad tu adalah nama pemilik kebun.....

So carilah Pak Tani didalam kebun tu......

Sunday, October 12, 2008

MOH KE LADANG SERAI.......

Ni gambar anak-anak aku dgn sepupunya melawat ladang sebelum hari raya baru nie...
Mula-mula hanya anak aku jer yg nak pergi....
last2 yg lain semua ikut jugak...
takpelah at least diaorg kenal apa itu kebun getah+serai...hehehehe

Anak aku mcm biasalah tunjuk tempat dia selalu lepak la.....
tempat punca mata air....
apa lagi yg lain pun follow jer......
mula-mula segan nak main selut....
last2 syok pulak diaorg main selut....

Ni anak bongsu aku ler....
Kalau ke kebun mmg mcm ni....
Agaknya syok tidur dihembus angin sepoi-sepoi kot.....
Lama jugak dia tidur....
Ni anak aku yg kedua ni....
mcm biasalah dah syok main ajak balik meragam ler dia...
Last2 aku pun mengalah ler...
Biarkan diaorg main lagi sejam.....
Anak-anak sedara yg lain hepi ler...
itupun dah plan nak balik cuti sekolah nanti...
Nak main kat kebun....
Agaknya suasana kebun ni mmg baru bagi diaorg....
maklumlah kt Seremban duk kawasan perumahan jer...

SERAI ver RACUN

Ni gambor aku amik sebelum meracun la....
punya lah semak mata nengok rumput-rumput dan lain sama-sama naik menghijau sekeliling serai yg berusia 2 bulan ni....
Apa lagi mcm biasa gunalah diuron.....
pastu racun ler sekeliling serai....

Lihatlah....inilah hasilnya setelah disembur racun diuron.....
Kos pun murah jer.....
Rumput mmg lambat mati tapi lambat jugak nak tumbuh semula....

SELAMAT MENCUBA